vloerbedekking?

(Wat de Duitsers "Ausbau" noemen)
Gebruikersavatar
Admin
Site Admin
Berichten: 4385
Lid geworden op: 24 nov 2004, 17:45
Locatie: Hesel (Ostfriesland)
Contacteer:

Bericht door Admin »

Trespa vs. WBP Mpx... dit kan beter tegen vocht.

David, ik denk dat je materialen verwart: WBP betekent dat de verlijming bestand is tegen kokend water, maar het hout blijft gewoon hout.
Trespa is het materiaal waarmee ze b.v. de zijwangen van dakkapellen bekleden, zodat je er de eerste 50 jaar geen onderhoud aan hebt. Ook kleedhokjes in het zwembad en douchecellen en WC's op de camping zijn vaak van Trespaplaat.


Maar wat zegt de fabrikant er zelf van?

Trespa Meteon is een vlakke plaat op basis van thermohardende harsen, homogeen versterkt met houtvezels en vervaardigd onder hoge druk en temperatuur en voorzien van een geïntegreerd decoratief oppervlak, gebaseerd op gepigmenteerde harsen, uitgehard door middel van electronenstralen.

Weerbestendig
Trespa Meteon is extreem weerbestendig. Zon, regen - ook "zure" regen - en vocht hebben geen invloed op het oppervlak en op de kern. Ook is het plaatmateriaal bestand tegen de UV-straling van het zonlicht. Testen op buitenexposities in Florida, in kustgebieden, in industriegebieden met zware verontreiniging en de 3000 uren Xenon-test volgens ISO 4892 hebben uitgewezen dat Trespa Meteon een kleurechtheid heeft van klasse 4-5 op de internationale grijsschaal volgens ISO 105 A 02. Dit betekent dat de kleuren meer dan tien jaar nagenoeg onveranderd blijven, zelfs onder de zwaarst mogelijke omstandigheden zoals bijvoorbeeld bij sterke industriële vervuiling.

Kleurecht
Trespa Meteon panelen zijn ook bestand tegen UV stralen van het zonlicht. Testen op buitenlokaties in extreem vervuilde industriegebieden aan de kust van Florida, en 3000-uur in de Xenon test volgens ISO 4893, hebben aangetoond dat Trespa Meteon een stabiele kleur heeft volgens klasse 4-5 op de internationale grijsschaal (ISO 105 A 02). Dit betekent dat de kleur de eerste tien jaar nagenoeg onveranderd blijft, zelfs onder de meest extreme klimaatomstandigheden, zoals een zeer vervuild industriegebied.

Slag- en stootvast
De elasticiteitsmodulus en grote trek- en buigsterkte zijn bepalend voor de hoge mate van slag- en stootvastheid van Trespa Meteon. De homogeniteit en dichtheid van de kern bezorgen het plaatmateriaal een hoge uittrekkracht voor bevestigingsmiddelen.

Gemakkelijk te reinigen
Op het gesloten, niet poreuze oppervlak vindt aanhechting van vuil nauwelijks plaats. Bij extreme omstandigheden zoals hoge luchtvervuiling en bij verontreiniging door graffiti kan de plaat, zonder gevaar voor aantasting van de kleur, met een organisch oplosmiddel eenvoudig worden gereinigd.


En de materiaaleigenschappen: http://www.bag.be/nl/page/trespaeigenschappen.aspx
Laatst gewijzigd door Admin op 24 okt 2006, 13:26, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
David 1046
Berichten: 140
Lid geworden op: 03 dec 2004, 22:18
Locatie: Zaandam

Bericht door David 1046 »

WBP: Weather and Boiled proof.

Je hebt honderd procent gelijk. trespa kan beter tegen vocht. alleen moet je het volgende niet vergeten:

- trespaplaten die fabrieksmatig op maat gemaakt worden zijn compleet omsloten. en wij zagen er vrolijk op los. opzich niks mis mee (gebruik hiervoor een daktandzaag en nafraisen langs een rei.) maar wat in het verhaal van de leverancier niet vermeld wordt is dat bij het zaagwerk de naad tussen de kunsstof buitenlaag en de harde kern ligtjes open gaat staan. hier blijft vocht tussen staan. daar gaan ze dus iets bollen.

goed, ik ben wat te negatief ten opzichte van wat trespa verdiend, maar kijk voor de gein ook eens naar eternit.

alsnog blijft het geen isolerende maatregel en kun je nog je vraagtekens zetten bij de uitzetting van het materiaal.
it camperke
Berichten: 293
Lid geworden op: 10 mei 2006, 22:58
Locatie: Bij de mummies
Contacteer:

Bericht door it camperke »

Misschien haal ik de hele rotzooi er wel weer uit om aluminium purplaten met aan de bovenkant banen eruit gesneden waar de leidingen komen te liggen. Wil toch proberen of het wil met vloerverwarming.
Wat ik gelezen heb is dat ze het in de duurdere segment caravans ook toepassen, wel elektrisch maar toch.....

Gewoon maar weer een beetje doorhobbyen 8) 8)

Bedankt voor de info!

Groet,

Otto.
http://www.mijnalbum.nl/Album=FAHR7X8Z

http://www.youtube.com/watch?v=qn4sZDD6cnM

Montage geschied in omgekeerde volgorde als demontage.
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast