Hoi Rinus,
Ziet er degelijk doordacht uit. Fouten zitten er niet in, maar ik heb wel een paar opmerkingen/vragen:
- Ter voorkoming van misverstanden kun je de "omvormer" beter "acculader" noemen. Het woord omvormer wordt ook al gebruikt voor inverters (12>230) en spanningomvormers (24>12).
- Een acculader permanent aaangesloten laten kan wel of kan niet, afhankelijk van de uitvoering van de interne elektronica. In sommige gevallen wordt de accu ontladen met een heel klein stroompje als de lader in rust aangesloten blijft. Met een multimeter valt dat wel uit te zoeken (micro-ampères).
- Het scheidingsrelais dat jij stuurt met "contact" kun je beter sturen vanuit het laadstroomcontrolelampje. Nu schakel je de beide accu's parallel op het moment dat je de sleutel omdraait, beter is het de accu's pas aan elkaar te schakelen zodra de dynamo gaat laden. Voor aansluitgegevens, zie:
http://sittig.nl/pdf/Diodebrug.pdf .
- Welke zonnepaneelregelaar heeft twee uitgangen voor twee accu's? Je lost dit, en het scheidingsrelais-probleem hierboven, in één klap op door als scheidingsrelais een Cyrix toe te passen i.p.v. het relais. Is wel wat duurder, maar is dan ook weer eenvoudiger te installeren. Werkt twee kanten op, dus zowel vanaf de dynamo als vanaf het zonnepaneel en/of de acculader.
- De acculader met een enkelpolige aan/uit schakelaar ertussen permanent aan de 230 laten hangen spaart weer een set relaiscontacten uit plus een extra relaistje. Als er geen 230 is, laadt-ie toch niet (met inachtneming van het tweede punt).
- Ik neem aan dat de koelkast een compressorkast is?
- Heb jij een 12 V spiraal in je boiler? Dan moet je daar wel een stevige accu voor hebben! Of is het misschien de sturing van een gasboiler?
- Ik zou nog een 50 A (?) zekering opnemen vlak bij de plus van de huishoudaccu. De waarde moet net wat hoger zijn dan de mogelijk totale stroom, dus ook met belaste inverter.
- Ik zou de verlichting spreiden over twee of meer zekeringen. Dan zit je niet helemáál in het donker als er ooit iets mis gaat.