Pagina 1 van 1

Brandweerluik

Geplaatst: 29 apr 2017, 14:23
door Ben 410
Mijn bus is een ex brandweer, en ik heb bijna gewone geen zijwanden te isoleren. Hoe zijn jullie ervaringen met de grote aluminium oppervlakken qua geluid en warmte, condens etc.?

Re: Brandweerluik

Geplaatst: 30 apr 2017, 09:00
door vanhooltje
Die rol gordeinen/luiken rammelen, is een enorme koude brug waardoor er veel condens ondstaat. Het beste is deze te verweideren en er een vaste wand van te maken.

Re: Brandweerluik

Geplaatst: 30 apr 2017, 09:18
door Ben 410
Mmmm, zou ze zo graag functioneel houden. Ik moet t maar eens ervaren

Re: Brandweerluik

Geplaatst: 03 mei 2017, 20:15
door Jeroen_Hanomaf
Dan een 4kW kachel erin :P

Als je ze niet weg wilt halen, maar ook niet gebruiken, zou je ze aan de binnenkant als een wand kunnen isoleren en dan de wand aftimmeren zodat je er binnen geen zicht/last meer van hebt.
Kost je wel ruimte volgens mij, want ze steken als ik me goed herinner bij die busjes vrij ver naar binnen, ook in het dak...

Re: Brandweerluik

Geplaatst: 08 mei 2019, 18:08
door Ben 410
Ik ben er eindelijk aan toe om te gaan isoleren en afwerken. Ik wil het aan de ene kant goed doen, aan de andere kant hoeft het niet perfect en niet te duur. Ik dacht om onder de vinyl van die groene of bruine laminaat-ondervloerplaten op de standaard houten vloerplaten te leggen. Later van onderaf isoleren kan altijd nog.

Voor de wanden en plafond ben er nog niet uit. Er kan van alles. Schuimrubber, geluidisolatie-eierdoppenschuim, tempex, schuimplaten, geperste schuimvlokken, steenwol....
Wat zou ik wel of juist niet moeten doen? Vooral qua roest/vocht?
En is dampdichte folie echt nodig? Ik ga er 6mm okume triplex op schroeven.

Re: Brandweerluik

Geplaatst: 15 mei 2019, 23:04
door Jeroen_Hanomaf
Hoi Ben,

In dit deel van het forum staat ook mijn verhaal over isoleren van onze LT, daar staat in hoe ik het uiteindelijk gedaan heb en ook hoe anderen er over denken en/of het gedaan hebben. Misschien heb je er wat aan.
Wat ik er vooral van geleerd heb, is hoe dikker hoe beter, (ten koste van de binnenruimte) en dat een bus een dramading is om dicht te krijgen.
Daarom geplakt wat ik kon en voor de rest een dikke kachel erin :)

Groeten Jeroen