Pagina 1 van 1

mercedes sprinter 2006

Geplaatst: 28 jun 2019, 07:26
door buscayon
hallo,

alvast bedankt voor het lezen van mijn vraag. mijn vriend en ik hebben een Mercedes sprinter uit 2006. nu hebben we zo hier en daar een paar roest plekken en die willen we weg werken maar de enige code die we kunnen vinden (waarvan we denken dat het de kleurcode is) is 766. kleurcode 766 is NAYARIT SILVER. maar ik weet 100% zeker dat we geen zilveren bus hebben maar een witte :lol: :lol: :lol: :lol: . heeft iemand een idee wat onze kleurcode wel zou kunnen zijn? of waar we wel de juiste kleurcode zouden kunnen vinden? de code die we nu gevonden hebben was bij de bestuurdersstoel

groetjes
Brigitte en Thomas

Re: mercedes sprinter 2006

Geplaatst: 30 jun 2019, 21:51
door Jeroen_Hanomaf
De kleurcode staat bij onze LT in het instructieboekje op de stikker voorin, of in de klep van de zekeringkast onder het stuur (al heeft onze LT nog wel het oude type Sprinter dashboard dus dat kan anders zijn)

Voor Sprinters is de standaard-wit kleur Arktikweiss, code 147 of 9147 (afhankelijk van of het een bus of auto is, maar schijnt dezelfde kleur te zijn)
Ik heb een set gebruikte dakdragers in die kleur gekocht en daarna moest ik nog 2 voeten hebben en die heb ik met een spuitbus in die kleur gespoten.

Overigens, als er al roest zit, zou ik adviseren alle kokers en balken uit te blazen met perslucht, de onderkant te wassen, en alle kokers etc vol te spuiten met Fluid Film A (dunne versie) en na een week of 2 de dikkere.
De hele onderkant heb ik nagelopen op beschadigingen en roest, als je eenmaal aan die bitumlaag af-fabriek gaat plukken... :roll: Bij ons kwam daar den nodige ellende uit. Dat heb ik nagelopen met roestwerende primer (tantox) en daarover chassisverf in een lichte kleur.
Tot slot de hele onderkant met 'seilfett" ingespoten, dat doen ze in de Alpenlanden ook tegen roest.

Het is even (vies!) werk maar je hebt wel langer plezier van de bus, ze mogen graag roesten.

Groeten, Jeroen

ps onder de schuifdeur en instapbakken bij de voordeuren mogen ze ook graag roesten en prut verzamelen, die even losschroeven en eronder kijken kan ook geen kwaad

pps bij gebruik van vette produkten voor conservering banden, remmen, uitlaat, etc etc afdekken ;)