Ik vraag me het volgende af, een MB508S bedrijfsauto kampeerauto met de volgende gegevens.
Massa leeg: 3400kg
laadvermogen: 100kg
Maximaal toegelaten gewicht 3500kg
Hoe gaat men hier in het nederland en in buitenland mee om? Ik ga ervan uit dat als de tank vol is de auto boven de 3500 zit. Met mij erin boven de 3600kg :oops:
Word er veel gewogen in oostenrijk kroatie en hongarije? Is dat te gokken of gaat dat gegarandeerd fout. We blijven weg van de zwitserland en de zwitserse grens!
Kan je zo een auto omkeuren naar een grootrijbewijs, dan word het dus een bedrijfsauto met kampeerbestemming op 5000 toegelaten gewicht?
De boeken voor het chaufeursdiploma heb ik hier al liggen.
Dat super beperkte laad vermogen weerhoudt mij ervan om een al te zware camper te kopen. Overigens denk ik dat je met iets lagere gewichten en B-rijbewijs ook al moet oppassen omdat soms de camper een keuring kreeg toen niet alles er inzat. Dus mogelijk dat je dan leeg al illegaal bent.
Ik dacht trouwens dat een redelijk gevulde tank wel hoorde bij het ledig gewicht. En bij blik op de weg zag ik dat ze ook wel eens wegen zonder chauffeur bij een controle.
Wij moeten nog beginnen in het camper wereldje en als ik naast de aanschaf ook gelijk mijn C moet halen...... Dan kunnen we het misschien beter gelijk helemaal maar beter vergeten :(
Een ander nadeel van C halen is dat je gelijk de enige chauffeur (vaak dan) bent die met de camper mag rijden. Het kan soms toch ook wel prettig zijn als dat niet het geval is.
Het probleem bij mij is dat ik graag een 508 met de OM314 motor wil. Dan kom je toch aan je C en omkeuren toe. Hoe dan ook. Ik weeg 120kg de voruw 65kg de bullen samen 50kg. Wij zitten dus zo op 250kg en dan moet alle bagage eten, hondenvoer etc nog erbij. Teveel laadgewicht voor een 508 op klein rijbewijs.
De vraag is nu of we het erop gokken,.... op vakantie zonder C (of ik moet het gehaald hebben voor de vakantie).
Wie heeft er ervaring met wegingen in het buiteland. Zwitserland is een bekend probleem. daar blijven we buiten.
Ik zie het C niet als een probleem. financieel onhandig ja, dat klopt wel!
cowboydennis schreef:
De vraag is nu of we het erop gokken,.... op vakantie zonder C (of ik moet het gehaald hebben voor de vakantie).
Vergeet niet, dat je bus dan ook weer omgekeurd moet worden naar groot rijbewijs zoals je in je eerste bericht aangaf. Dat kan een papieren handeling zijn, maar als de bus een 'licht' verenpakket heeft, moeten mogelijk ook de veren verzwaard worden.
Alleen C rijbewijs zonder papieren aanpassen, is niet voldoende, ook het laadvermogen moet aangepast worden, anders ben je alsnog overbeladen.
Groeten
Jeroen
In aanbouw: Volkswagen LT46 2,8TDI (ex-servicebus fa. Gebr. Van Kessel)
~~ ervaring is kennis die je opdoet, nadat je het nodig had!~~
120 kilo? Gauw op dieet Dennis :P
Wij zitten ook te kl.ten met overgewicht en verenpakket en C-rijbewijs. Maaar, ik ben al 3 kilo afgevallen sinds 2 januari, dus dat scheelt weer.
Succes met het vinden van een fijne 508.
Zoek nog maar wat verder op het forum, er is doordiverse mensen over dit onderwerp al behoorlijk wat geschreven.
Ik heb 3260 kg en geen laadvermogen , dus er staat niet max gewicht op. Dat hebben nog een paar oudere dubbelluchters. m.n Toine Schoenmakers heeft eea uitgezocht en hier ergens neergeschreven.
LET WEL OP MET JE VERZEKERING, LAAT ZE ZWART OP WIT VERKLAREN DAT JE GEDEKT BENT IN JOUW SITUATIE
Ja dat klopt, maar de vraag is wil je zo rondrijden?
Ik zelf heb alle rijbewijsen, en heb een 608 en dan komt het niet op een kilootje.
Nu heb je veel meer mogelijkheden wat de wat zwaardere campers betreft.
Ik zag net nog een mooi voormalige BB bus een Magirius een MB personenbus omgebouwd tot camper.
Het kost tegenwoordig wel wat zo’n rijbewijs, maar eens stukje ervaring in het rijden met zo’n ding is ook niet verkeerd.
Ik heb dus alle rijbewijzen, A kreeg ik na een les dat moest in verband met de oefenvergunning , je kreeg toen de L op je kenteken er bij, das nu ook niet meer.
Een motorles koste toen 6 gulden
B was ook niet zo’n probleem, ik kende jongens die buitenaf woonden en we konden vrij in de bossen rondscheuren, dus oefening zat!
Na een paar lessen examen.
Een auto les koste toen 7.5 gulden per uur.
Vrachtwagenrijbewijs halen was een lachertje ook in die tijd.
Een les in een Opel Blitz was genoeg, om het ding te leren kennen, en koste 20 gulden een tientje voor de Blitz en een tientje voor de instructeur.
Afrijden was ook simpel: “blijf maar achter de fietsers in de spits dan komt het wel†goed was mij gezegd.
En dat klopte met 15 km door de ochtendspits van Hengelo naar het station, een denkbeeldig pakje bezorgen en klaar was Anton!
Bus en aanhanger / oplegger kreeg je er gewoon bij!
Het echte rijden moest je in de praktijk leren, ik ben begonnen op een MB 808 iets later een Steir toen een Scania tandemasser, en daarna ben ik met een oplegger gaan rijden.
Ik wens je succes met het behalen van je rijbewijs!!