Grinnnn, zo zie je maar weer wat uitleggen voor een rotklus is.. 8)Ben schreef:Leo, lekkere gasfles van me.
Eerst hadden we het over bevriezen toen zat ik er nog goed in.
Begin jij ineens over het kookpunt?????????
Om voldoende (gas)damp te kunnen maken zal een vloeistof éérst moeten koken Ben.
Maar omdat veel mensen niet snappen dat iets kan koken ónder de 100 graden, laat stáán onder het vriespunt , moet je dat dus anders noemen.
Daar iedereen snapt dat een bevroren vloeistof niks meer doet, beschrijf je de officiéle benaming "kookpunt" dus gewoon als de temperatuur waarop het vloeibare gas bevriest..
En omdat het ook in de volksmond heet dat LPG "bevriest", ligt de keuze voor de hand..

Fluitje van een cent.. :P :P
Maar als ik het goed begrijp, snap jij dan ook helemaal niks van het eerste gedeelte over dampspanning, en ook niet van de koelkast-uitleg.
Ben je vast de enige niet, maar om hier nou een hele cursus schei- en natuur-kunde te gaan geven gaat me nét een tikkie te ver..

Mvg, Leo.:D